amstermam_teamoverleg

Hechte teams van 3 verloskundigen

Wij vinden persoonlijke zorg belangrijk. Daarom werken we in hechte teams van 3 verloskundigen: team West en team Oost. Volg je het Centering Pregnancy programma, dan bieden we jou een vertrouwd gezicht tijdens deze sessies. Deze worden begeleid door een vaste verloskundige en co-begeleider. In de laatste periode van je zwangerschap ontmoet je een tweede verloskundige die je wekelijks ziet. Zo heb je rond je bevalling twee van de drie verloskundigen uit jouw team uitgebreid leren kennen.*

Kies je voor de standaard zwangerschapszorg, dan streven we ernaar dat je dezelfde  verloskundige ziet in de eerste 28 weken. Daarna ontmoet je haar collega’s uit haar team*.

*onder voorbehoud van vakanties & ziekte.

 

meet the team

team Oost

dit team bestaat uit Laure, Rianne en Tiba.

Na het afronden van haar studie culturele antropologie en opleiding tot yogadocent is zij haar droom achternagegaan om verloskundige te worden en dat was de beste keuze ooit!

Ze vindt het geweldig en een hele eer om vrouwen en hun partner bij te staan in deze bijzondere tijd van hun leven en de komst van nieuw leven te mogen begeleiden.

“De reis die jullie en jullie baby afleggen vanaf de aller vroegste ontwikkeling tot aan de geboorte blijft voor mij een wonderbaarlijk fenomeen.”

Laure Andriesse
verloskundige
amstermam_Rianne

Geen dag hetzelfde, een intensief contact met mensen, een medisch beroep; het leek Rianne wel wat. Zo kwam zij na haar studie Voeding & Gezondheid naar Amsterdam om verloskunde te studeren. De kleinschalige aanpak van amstermam ervaart ze als een grote verrijking van haar vak.

Na een grote groepspraktijk, heeft Rianne in 2012 gekozen voor de kleinschaliger aanpak. Ze ervaart dat ze (nog) dichter bij de zwangeren en hun partner is komen te staan: een verrijking van haar vak.

Rianne heeft in 2009 haar vergaarde kennis van voeding en verloskunde ingezet in Kameroen. Ze werkte daar in een ziekenhuis met zwangeren en kinderen van HIV-positieve moeders. In haar vrije tijd houdt Rianne van sporten, kleding maken en veel buiten zijn.

“Als ik over verloskunde praat, krijg ik direct een twinkeling in mijn ogen.”

Rianne Scholten
verloskundige & echoscopist

Tiba vindt het elke keer weer bijzonder om vrouwen (en partners) te begeleiden in het proces van zwangerschap en geboorte.

Zij vindt het belangrijk om de zwangere en haar partner de tijd en aandacht te geven die zij nodig hebben. En daarom houd ze zo van het geven van Centering Pregnancy sessies!

“Het mooiste van verloskundige vind ik om vrouwen vertrouwen te zien krijgen in zichzelf en in de kracht van het vrouwelijk lichaam.”

Tiba van der Wiel
verloskundige

meet the team

team West

dit team bestaat uit Veerle, Marike en Hansje

amstermam_Veerle

In de vriendinnenboekjes op de basisschool werd al vastgelegd: Veerle werd verloskundige. En nog steeds weet ze zeker: ze heeft het mooiste vak van de wereld!

Vrije tijd: romantische levensstijl, creatieve uitspattingen, houdt van die goeie marktkraam om ‘s avonds voor een huis vol een lekkere maaltijd op tafel te zetten.

“Dat ik het vertrouwen mag winnen om deel uit te maken van misschien wel de meest intense periode uit jullie leven, het worden van ouders, dat is voor mij een bijzonder voorrecht.”

Veerle Verrest
verloskundige
amstermam_Marike

Vanaf dat ze een jaar of 10 was keek Marike met haar moeder op televisie naar ‘de verloskundigenpraktijk’ . Direct was het duidelijk: ze wilde verloskundige worden. Bij amstermam vindt ze het teamgevoel met de andere verloskundigen en de tijd en aandacht voor zwangeren die ze nergens anders vond.

“Ik vind het geweldig om ouders te begeleiden in zo’n bijzondere en belangrijke periode in hun leven.”
Vrije tijd: interieurstyling

Marike van de Groep
verloskundige & echoscopist
amstermam_Hansje

Na een 8 jaar durend avontuur in Australië als paraveterinair is Hansje in 2014 terug gekomen naar Nederland om haar verloskunde droom waar te maken. Hansje vindt het belangrijk om de zwangere en haar partner de tijd en aandacht te geven die zij nodig hebben om te kunnen genieten van de zwangerschap en uit te kijken naar de bevalling. amstermam geeft deze ruimte en tijd.

“In mijn ogen is verloskunde het allermooiste beroep dat er is. Een geboorte geeft mij elke keer weer kippenvel”.

Hansje de Waard
verloskundige & echoscopist

en ook bij amstermam,

Omdat ook verloskundigen wel eens op vakantie gaan, een scholingsdag hebben of met (zwangerschaps)verlof zijn, verandert het team soms.  Elin is onze vaste invalster en werkt in beide teams.

Elin is onze vaste invaller. Je kunt haar zien in oost, west & centrum en bij Centering Pregnancy sessies. Natuurlijk kun je haar ook tegenkomen als ze dienst heeft voor team oost of team west.

Elin Groen
verloskundige – vaste invaller

praktijkondersteuners

 

amstermam_Niken

Vanuit de hardere zakenwereld, heeft Niken in 2018 heel bewust gekozen om bij amstermam de overstap naar de gezondheidszorg te maken. Het intermenselijk contact in een bijzondere periode van het leven van een gezin geeft haar energie. Dat hoor en voel je als je haar aan de telefoon hebt of de praktijk binnen wandelt.

“Ik kreeg mijn kinderen in de praktijk, en was zo onder de indruk van de persoonlijke aandacht, energie en passie dat ik heel blij ben dat ik nu mag meewerken met dezelfde passie als waarmee ik begeleid ben”.
Vrije tijd: bakken & koken. Tot groot genoegen van haar 3 kinderen en man.

Niken
assistent
amstermam_Jolien

In 2019 maakte Jolien kennis met de praktijk toen ze zwanger was. Ze voelde een warm welkom en was onder de indruk van de tijd, aandacht, betrokkenheid en kennis van het team. Een prachtige geboorte-ervaring rijker, besloot ze haar baan als art director & foodstylist op een lager pitje te zetten en parttime deel uit te gaan maken van dit fijne team vrouwen. Jolien werk met heel veel plezier als duizendpoot achter de schermen bij amstermam.

“Het is een eer om deel uit te mogen maken van dit team fantastisch sterke vrouwen. En bij te dragen aan een bijzondere, fijne zwangerschapservaring van moeders en partners”.
Vrije tijd: koken, restaurants, wijn- & kaasproeverijen

Jolien
praktijkmanager

Wat vinden anderen van onze zorg

Ontdek waarom andere zwangeren voor amstermam kozen.

amsytermam_review

Anna T.

I just wanted to say a big thank you to all of you and especially Esma. Thank you so much for being with me. Thanks to you I had a dream birth. I couldn’t dream of a better experience and still amazed at how smooth it went. I will never forget that. Thank you!

Lotte B.

Persoonlijke en gerichte aandacht door professionals die je echt op je gemak stellen. Kleine teams verloskundigen waardoor je iedereen gedurende je zwangerschap leert kennen. Nemen de tijd voor je, luisteren naar je wensen en bereiden je met informatie (on- en offline) gedegen voor tijdens de zwangerschap!

Sile, John & Oscar

Malou: you and your team are an inspiration, and you have made our birth experience such a positive one! We cannot say thank you enough for your help so far, you have truly been amazing. Thank you from our whole (new) family!

Hagar E.

Ik had een hele goede bevalling en mijn verloskundige Bente wist precies wat ik nodig had. Ik voelde me veilig en in goede handen; dat vond ik het meest belangrijk voor mij en mijn dochtertje.

Nynke D.

Heldere communicatie, frisse, lieve, nuchtere en capabele verloskundigen en optimistische instelling. We vonden de ruimte om je eigen bevalling vorm te geven ook heel fijn, en de ervaring met en pro-thuisbevallen ook.

Sara B.

They are caring, punctual about appointment and check up, fast in taking action especially arranging with hospital, good listeners and they never force moms to take any actions that they don’t want. They have their points in suggesting manner.

Jennifer R.

The team Oost was very supportive. I have contact with different midwifes and a trainee, they all provide all the information and amazing support during the pregnancy and delivery

amstermam_review_elisabeth G.

Elisabeth G.

THANK YOU!!! Thanks for making this experience so special. They have respected every of my wishes, even tho things went a bit different. They have been always super helpful and full of knowledge. So loving and caring. Esma, what a beautiful soul, so sweet and understanding. Rianne was in my labor and she was amazing! So professional and detailed I only have kind words for all of them but specially for Esma and Rianne.

Jetty F.

Een hele fijne begeleiding gehad tijdens mijn zwangerschap en bevalling. Veel contact momenten met Rianne gehad, waar geluisterd werd naar mijn zorgen/wensen en advies gegeven waar nodig waardoor ik met een gerust gevoel naar huis ging. Alida heeft mij, door haar deskundigheid veel zelfvertrouwen en rust gegeven tijdens de bevalling. Ik zou Amstermam dan ook zeker aanbevelen.

amstermam_review-ShandraS

Shandra S.

I would definitely recommend amstermam to all expecting mothers. A very nice midwifery practice, very open, sincere. Nice girls, nice team. Every appointment closed with a good feeling. Always very good help, the girls are very involved. They give you a very nice warm, homely feeling. Had a great birth with Veerle. She gave me a lot of confidence during the delivery and especially a lot of space. A birth where I could give my own input. I couldn’t wish for a better delivery.

amstermam_kennismaken

Benieuwd of wij een match zijn?

Kom vrijblijvend online kennismaken met onze praktijk & werkwijze: meld je aan voor Meeting amstermam!

amstermam_echo
9,7 Zorgkaart Nederland Patiëntenfederatie