amstermam_teamoverleg

Hechte teams van 3 verloskundigen

Wij vinden persoonlijke zorg belangrijk. Daarom werken we in hechte teams van 3 verloskundigen: team West en team Oost. Volg je het Centering Pregnancy programma, dan bieden we jou een vertrouwd gezicht tijdens deze sessies. Deze worden begeleid door een vaste verloskundige en co-begeleider. In de laatste periode van je zwangerschap ontmoet je een tweede verloskundige die je wekelijks ziet. Zo heb je rond je bevalling twee van de drie verloskundigen uit jouw team uitgebreid leren kennen.*

Kies je voor de standaard zwangerschapszorg, dan streven we ernaar dat je dezelfde  verloskundige ziet in de eerste 28 weken. Daarna ontmoet je haar collega’s uit haar team*.

*onder voorbehoud van vakanties & ziekte.

 

meet the team

team Oost

dit team bestaat uit Rianne, Esma en Bente

amstermam_Rianne

Geen dag hetzelfde, een intensief contact met mensen, een medisch beroep; het leek Rianne wel wat. Zo kwam zij na haar studie Voeding & Gezondheid naar Amsterdam om verloskunde te studeren. De kleinschalige aanpak van amstermam ervaart ze als een grote verrijking van haar vak.

Na een grote groepspraktijk, heeft Rianne in 2012 gekozen voor de kleinschaliger aanpak. Ze ervaart dat ze (nog) dichter bij de zwangeren en hun partner is komen te staan: een verrijking van haar vak.

Rianne heeft in 2009 haar vergaarde kennis van voeding en verloskunde ingezet in Kameroen. Ze werkte daar in een ziekenhuis met zwangeren en kinderen van HIV-positieve moeders. In haar vrije tijd houdt Rianne van sporten, kleding maken en veel buiten zijn.

“Als ik over verloskunde praat, krijg ik direct een twinkeling in mijn ogen.”

Rianne Scholten
verloskundige & echoscopist – met verlof tot half augustus ’23
amstermam_Esma

Esma ontwikkelde in haar eerste jaren als zelfstandig verloskundige een sterke visie over hoe je het beste voor zwangeren zorgt. Deze visie heeft zij in 2011 gebruikt om vol energie Geboorte in Praktijk op te richten (sinds ’21 amstermam). Haar sterke en sprankelende persoonlijkheid kan zij hierin optimaal benutten. Constant is zij zich bewust van het feit dat iedereen zwangerschap, baren en het (op)voeden anders beleeft.

“Ik heb vele zwangerschappen en bevallingen mogen begeleiden. Elke keer opnieuw is het, ook voor mij, een wonder hoe zo’n klein mensje geboren wordt. Dit wonder went nooit.”

Vrije tijd: yoga & mindfulness

Esma Ldrissi
verloskundige & echoscopist

Bente zou kinderarts worden, dat stond al vanaf haar 4e vast. Toch ging ook verloskunde kriebelen toen ze 9 jaar geleden haar moeders zwangere buik zag en een lief broertje kreeg. Inmiddels weet ze het zeker:

“Zorgen in deze vaak mooie en bijzondere mijlpaal van het leven en daarbij begeleiden van vrouwen en partners in hun eigen kunnen is wat mij het beste past.”

Vrije tijd: fierljeppen, (bord)spelletjes, lekker eten en goede muziek, het liefst tegelijkertijd in leuk gezelschap.

Bente Meijerink
verloskundige

meet the team

team West

dit team bestaat uit Veerle, Marike en Hansje

amstermam_Veerle

In de vriendinnenboekjes op de basisschool werd al vastgelegd: Veerle werd verloskundige. En nog steeds weet ze zeker: ze heeft het mooiste vak van de wereld!

“Dat ik het vertrouwen mag winnen om deel uit te maken van misschien wel de meest intense periode uit jullie leven, het worden van ouders, dat is voor mij een bijzonder voorrecht.”
Vrije tijd: romantische levensstijl, creatieve uitspattingen, houdt van die goeie marktkraam om ‘s avonds voor een huis vol een lekkere maaltijd op tafel te zetten.

Veerle Verrest
verloskundige
amstermam_Marike

Vanaf dat ze een jaar of 10 was keek Marike met haar moeder op televisie naar ‘de verloskundigenpraktijk’ . Direct was het duidelijk: ze wilde verloskundige worden. Bij amstermam vindt ze het teamgevoel met de andere verloskundigen en de tijd en aandacht voor zwangeren die ze nergens anders vond.

“Ik vind het geweldig om ouders te begeleiden in zo’n bijzondere en belangrijke periode in hun leven.”
Vrije tijd: interieurstyling

Marike van de Groep
verloskundige & echoscopist
amstermam_Hansje

Na een 8 jaar durend avontuur in Australië als paraveterinair is Hansje in 2014 terug gekomen naar Nederland om haar verloskunde droom waar te maken. Hansje vindt het belangrijk om de zwangere en haar partner de tijd en aandacht te geven die zij nodig hebben om te kunnen genieten van de zwangerschap en uit te kijken naar de bevalling. amstermam geeft deze ruimte en tijd.

“In mijn ogen is verloskunde het allermooiste beroep dat er is. Een geboorte geeft mij elke keer weer kippenvel”.
Vrije tijd: dieren, reizen

Hansje de Waard
verloskundige & echoscopist i.o.

en ook bij amstermam,

Omdat ook verloskundigen wel eens op vakantie gaan, een scholingsdag hebben of met (zwangerschaps)verlof zijn, verandert het team soms. Hieronder vind je collega’s die met verlof zijn en onze vaste invalster.

Dunja sprankelt in team oost en vervangt Rianne tijdens haar sabbatical.

Je kunt haar tegenkomen bij CP sessies, tijdens consulten in Oost en het centrum of als dienstdoende.

Dunja van der heijden
verloskundige – valt in voor Rianne tot 18 mei ’23

Elin is onze vaste invaller. Je kunt haar tegenkomen in oost, west & centrum en bij Centering Pregnancy sessies. Natuurlijk kun je haar ook tegenkomen als ze dienst heeft voor team oost of team west.

Elin Groen
verloskundige – vaste invaller
amstermam_Malou

Al van jongs af aan was Malou onder de indruk van zwangere buiken. Om die reden besloot zij na de middelbare school direct voor het vak verloskundige te gaan. En dat bleek hele goede keus! Met veel plezier werkt zij sinds 2018 als verloskundige in Amsterdam en is sindsdien een warme collega binnen ons team. Iedere dag is anders en iedere zwangerschap en geboorte blijft een groot wonder.

“De kleinschalige aanpak bij amstermam, werkt erg prettig, zo krijg je echt de ruimte om mensen te leren kennen.”

Bij amstermam, pioniert Malou tussen beide teams en is zij degene die al onze vakanties en/of ziekte opvangt. Daarmee tref je haar dus zowel tijdens de spreekuren als de dienst voor bevallingen & kraambedbezoeken.

Malou Broekhuizen
verloskundige – valt in voor Rianne in mei t/m augustus ’23

praktijkondersteuners

amstermam_Niken

Vanuit de hardere zakenwereld, heeft Niken in 2018 heel bewust gekozen om bij amstermam de overstap naar de gezondheidszorg te maken. Het intermenselijk contact in een bijzondere periode van het leven van een gezin geeft haar energie. Dat hoor en voel je als je haar aan de telefoon hebt of de praktijk binnen wandelt.

“Ik kreeg mijn kinderen in de praktijk, en was zo onder de indruk van de persoonlijke aandacht, energie en passie dat ik heel blij ben dat ik nu mag meewerken met dezelfde passie als waarmee ik begeleid ben”.
Vrije tijd: bakken & koken. Tot groot genoegen van haar 3 kinderen en man.

Niken
assistent

Donna heeft de afgelopen jaren voornamelijk van haar gezin genoten en daarmee ervaring opgedaan als politieagent, makelaar en aannemer. Maar deed ook freelance communicatieklussen en werkte als virtueel assistent vanuit huis. Bij amstermam heeft ze weer de gezelligheid gevonden waar ze energie van krijgt.

“Vrouwen in mijn eigenstad in één van de bijzonderste periodes uit hun leven een vertrouwde stem & gezicht bieden geeft enorme voldoening!”
Vrije tijd: interieur, etentjes met vrienden, op pad met gezin

Donna
assistent
amstermam_Jolien

In 2019 maakte Jolien kennis met de praktijk toen ze zwanger was. Ze voelde een warm welkom en was onder de indruk van de tijd, aandacht, betrokkenheid en kennis van het team. Een prachtige geboorte-ervaring rijker, besloot ze haar baan als art director & foodstylist op een lager pitje te zetten en parttime deel uit te gaan maken van dit fijne team vrouwen. Jolien werk met heel veel plezier als duizendpoot achter de schermen bij amstermam.

“Het is een eer om deel uit te mogen maken van dit team fantastisch sterke vrouwen. En bij te dragen aan een bijzondere, fijne zwangerschapservaring van moeders en partners”.
Vrije tijd: koken, restaurants, wijn- & kaasproeverijen

Jolien
praktijkmanager
amstermam_Alida


Alida
verloskundige, Meeting amstermam

Wat vinden anderen van onze zorg

Ontdek waarom andere zwangeren voor amstermam kozen.

amsytermam_review

Anna T.

I just wanted to say a big thank you to all of you and especially Esma. Thank you so much for being with me. Thanks to you I had a dream birth. I couldn’t dream of a better experience and still amazed at how smooth it went. I will never forget that. Thank you!

Lotte B.

Persoonlijke en gerichte aandacht door professionals die je echt op je gemak stellen. Kleine teams verloskundigen waardoor je iedereen gedurende je zwangerschap leert kennen. Nemen de tijd voor je, luisteren naar je wensen en bereiden je met informatie (on- en offline) gedegen voor tijdens de zwangerschap!

Sile, John & Oscar

Malou: you and your team are an inspiration, and you have made our birth experience such a positive one! We cannot say thank you enough for your help so far, you have truly been amazing. Thank you from our whole (new) family!

Hagar E.

Ik had een hele goede bevalling en mijn verloskundige Bente wist precies wat ik nodig had. Ik voelde me veilig en in goede handen; dat vond ik het meest belangrijk voor mij en mijn dochtertje.

Nynke D.

Heldere communicatie, frisse, lieve, nuchtere en capabele verloskundigen en optimistische instelling. We vonden de ruimte om je eigen bevalling vorm te geven ook heel fijn, en de ervaring met en pro-thuisbevallen ook.

Sara B.

They are caring, punctual about appointment and check up, fast in taking action especially arranging with hospital, good listeners and they never force moms to take any actions that they don’t want. They have their points in suggesting manner.

Jennifer R.

The team Oost was very supportive. I have contact with different midwifes and a trainee, they all provide all the information and amazing support during the pregnancy and delivery

amstermam_review_elisabeth G.

Elisabeth G.

THANK YOU!!! Thanks for making this experience so special. They have respected every of my wishes, even tho things went a bit different. They have been always super helpful and full of knowledge. So loving and caring. Esma, what a beautiful soul, so sweet and understanding. Rianne was in my labor and she was amazing! So professional and detailed I only have kind words for all of them but specially for Esma and Rianne.

Jetty F.

Een hele fijne begeleiding gehad tijdens mijn zwangerschap en bevalling. Veel contact momenten met Rianne gehad, waar geluisterd werd naar mijn zorgen/wensen en advies gegeven waar nodig waardoor ik met een gerust gevoel naar huis ging. Alida heeft mij, door haar deskundigheid veel zelfvertrouwen en rust gegeven tijdens de bevalling. Ik zou Amstermam dan ook zeker aanbevelen.

amstermam_review-ShandraS

Shandra S.

I would definitely recommend amstermam to all expecting mothers. A very nice midwifery practice, very open, sincere. Nice girls, nice team. Every appointment closed with a good feeling. Always very good help, the girls are very involved. They give you a very nice warm, homely feeling. Had a great birth with Veerle. She gave me a lot of confidence during the delivery and especially a lot of space. A birth where I could give my own input. I couldn’t wish for a better delivery.

amstermam_kennismaken

Benieuwd of wij een match zijn?

Kom vrijblijvend online kennismaken met onze praktijk & werkwijze: meld je aan voor Meeting amstermam!

amstermam_echo
9,6 Zorgkaart Nederland Patiëntenfederatie