Privacy- en cookieverklaring amstermam

28 september 2022

 

Het volgen van de Algemene Verordening Gegevensbescherming  (AVG)  houdt in dat wij:

  • Onze doeleinden duidelijk vastleggen, voordat wij jouw persoonlijke gegevens verwerken, via deze privacyverklaring;
  • Zo min mogelijk persoonlijke gegevens opslaan en enkel de gegevens die nodig zijn voor onze doeleinden;
  • Expliciet toestemming vragen voor de verwerking van jouw persoonlijke gegevens, mocht toestemming verplicht zijn
  • Benodigde beveiligingsmaatregelen treffen om jouw persoonlijke gegevens te beschermen.
  • Jouw rechten respecteren, zoals het recht op inzage, correctie of verwijdering van jouw bij ons verwerkte persoonsgegevens.

 

Jouw gegevens zijn veilig bij ons en wij zullen deze gegevens altijd netjes gebruiken. In deze privacyverklaring leggen we uit wat wij bij de praktijk amstermam allemaal doen met informatie die wij online van jou krijgen.

Als je vragen hebt of wilt weten wat wij precies van jou bijhouden, neem dan contact op met amstermam door te mailen naar mail@amstermam.nl

verzenden van nieuwsbrieven

Wij hebben een nieuwsbrief genaamd het 9 maandenplan en je kunt je hiervoor alleen zelf aanmelden via onze website. In de nieuwsbrief lees je nieuwtjes, tips en informatie over onze praktijk, producten en diensten. Hiervoor gebruiken wij jouw:

e-mailadres
nickname of voornaam
IP-adres

Dit doen wij op basis van jouw toestemming. Wij bewaren deze informatie, tot twaalf maanden nadat je het abonnement hebt opgezegd.

De nieuwsbrief wordt ongeveer om de vier weken per mail verstuurd. De inhoud van de nieuwsbrief bevat zwangerschap gerelateerde informatie en tips.

Het abonnement op de nieuwsbrief kun je op ieder moment opzeggen. Iedere nieuwsbrief bevat een afmeldlink.

contactformulier

Met het contactformulier kun je ons vragen stellen of aanvragen doen. Hiervoor gebruiken wij jouw:

voornaam & achternaam
telefoonnummer;
e-mailadres;

Deze informatie hebben wij nodig vanwege het contact dat we met je aangaan. Wij bewaren deze informatie, totdat we zeker weten dat je tevreden bent met onze reactie en twee jaar daarna. Zo kunnen we bij vervolgvragen de informatie er makkelijk bij pakken.

 

statistieken en profilering

Wij houden statistieken bij over het gebruik van onze praktijk. Met deze statistieken verbeteren wij de praktijk om zo bijvoorbeeld alleen nog relevante informatie te laten zien. Wij kunnen jouw persoonsgegevens met elkaar combineren om meer over jou te weten te komen. Uiteraard zullen wij jouw privacy te allen tijde respecteren. Wil je dit niet, dan kun je dit altijd aan ons melden. Hiervoor gebruiken wij jouw:

E-mailadres;
IP-adres;
uitgerekende datum van zwangerschap
Wij bewaren deze informatie, voor één jaar.

locatiegegevens

Soms is het nodig voor amstermam om te achterhalen op welke plek je bent. Bijvoorbeeld als je wilt navigeren naar een van onze locaties.

Voor deze dienst gebruiken wij de navigatie- en locatie software op jouw telefoon, tablet of computer. Wij hebben geen controle over wat de makers van deze software (zoals Google of Apple) daarmee doen. Lees dus altijd ook hun privacyverklaringen.

 

verstrekking aan andere bedrijven of instellingen

Met uitzondering van de partijen die nodig zijn om de hierboven genoemde diensten te leveren, geven wij jouw persoonsgegevens onder geen voorwaarde aan andere bedrijven of instellingen, behalve als wij dat wettelijk verplicht zijn (bijvoorbeeld als de politie dat eist bij een vermoeden van een misdrijf).

 

statistieken

Wij houden statistieken bij over het gebruik van ons bedrijf.

In ons bedrijf zijn social media buttons opgenomen. Hiermee verzamelen de beheerders van deze diensten jouw persoonsgegevens.

cookies

Ons bedrijf gebruikt cookies. Cookies zijn kleine bestandjes waar we informatie in kunnen opslaan, zodat je die niet steeds hoeft in te vullen. Maar wij kunnen er ook mee zien dat je ons weer bezoekt.

Je kunt via jouw browser het plaatsen van cookies uitschakelen, maar sommige onderdelen  van onze pagina werken dan niet goed meer.

Google Analytics

Wij gebruiken Google Analytics om bij te houden hoe bezoekers ons bedrijf gebruiken. Wij hebben een verwerkingsovereenkomst met Google gesloten. Daarin staan strikte afspraken over wat zij mogen bijhouden. Wij hebben Google niet toegestaan de verkregen Analytics informatie te gebruiken voor andere Google diensten. Wij laten Google de IP-adressen anonimiseren.

beveiliging

Beveiliging van persoonsgegevens is voor ons van groot belang. Wij zorgen dat jouw gegevens bij ons goed beveiligd zijn. Wij passen de beveiliging steeds aan en letten goed op wat er mis kan gaan.

wijzigingen in deze privacyverklaring

Wanneer er dingen in de praktijk wijzigen, kan het zijn dat wij ook de privacyverklaring aanpassen. Let dus altijd op de datum hierboven en kijk regelmatig of er nieuwe versies zijn.

jouw rechten

Als je vragen hebt of wilt weten welke persoonsgegevens wij van jou hebben, kun je altijd contact met ons opnemen. Zie de contactgegevens hieronder.

Je hebt de volgende rechten:

  • Uitleg krijgen over welke persoonsgegevens wij hebben en wat wij daarmee doen;
  • Inzage in de precieze persoonsgegevens die wij hebben;
  • Het laten corrigeren van fouten;
  • Het laten verwijderen van verouderde persoonsgegevens;
  • Het laten overdragen van persoonsgegevens aan een andere partij;
  • Intrekken van toestemming;
  • Een bepaalde verwerking beperken;
  • Bezwaar maken tegen een bepaald gebruik.

Let op dat je altijd duidelijk aangeeft wie je bent, zodat we zeker weten dat wij geen gegevens van de verkeerde persoon aanpassen of verwijderen.

Wij zullen in principe binnen een maand aan jouw verzoek voldoen. Deze termijn kan echter worden verlengd om redenen die verband houden met de specifieke rechten van betrokkenen of de complexiteit van het verzoek. Als wij deze termijn verlengen, zullen wij je daarvan tijdig op de hoogte stellen.

 

klacht indienen

Als je een klacht in wil dienen over het gebruik van jouw persoonsgegevens kun je een e-mail sturen naar mail@amstermam.nl. Wij pakken elke klacht intern op en communiceren dit verder met je. Mocht je een klacht hebben over onze zorgverlening dan betreuren we dat. Lees hier meer over ons klachtenbeleid.

Als je vindt dat wij jou niet op de juiste manier helpen, dan heb je het recht om een klacht in te dienen bij de toezichthouder. Deze heet de Autoriteit Persoonsgegevens.

 

onze contactgegevens

amstermam
Westerdok 808
1013 BV Amsterdam
E-mailadres: mail@amstermam.nl
Telefoon: 020 210 3170
KvK nummer: 62285920

9,6 Zorgkaart Nederland Patiëntenfederatie