PREM vragenlijst

Een korte vragenlijst om onze eigen zorg en de landelijke geboortezorg te verbeteren.

Cliënt ervaringen in de geboortezorg

Omdat je van ons zorg ontvangt, ontvangt je deze informatie.  Wat vind je van de zorg en dienstverlening die je ontvangt? Bieden wij wat je nodig hebt en belangrijk vindt? Wij horen graag van je hoe je de zorg ervaart.

amstermam_eerste-consult

Hoe worden de cliënt ervaringen gemeten?

Landelijk is afgesproken dat organisaties die geboortezorg leveren, ervaringen van cliënten meten. Alle geboortezorg organisaties gebruiken hiervoor dezelfde vragenlijst die ze samen hebben ontwikkeld: PREM Geboortezorg

Elke kraamvrouw die een levensvatbare baby heeft gekregen, krijgt deze vragenlijst aangeboden. Het is een korte vragenlijst met 14 vragen over wat belangrijk is voor jou als kraamvrouw en zinvol voor de zorgverlener.

Daarnaast bevat de vragenlijst een aantal achtergrondvragen zoals geslacht, leeftijd, plaats van bevalling etc.
Tot slot vragen we naar verbeterpunten en complimenten.

Hoe werkt het meten van cliënt ervaringen met de PREM geboortezorg?

  • Tijdens de intake informeert de verloskundige jou over de PREM en dat er voor dit landelijke kwaliteitsonderzoek jouw e-mailadres wordt gebruikt. Heb je hier bezwaar tegen dan kun je dat tijdens de intake laten weten.
  • De verloskundige geeft jouw mailadres door aan Perined nadat je bent bevallen.
  • Je ontvangt ongeveer 2-8 weken na je bevalling de vragenlijst in jouw mailbox.

 

amstermam_bloeddruk

Wat gebeurt er met de resultaten?

De ingevulde PREM vragenlijsten worden door verschillende partijen gebruikt.

  • De organisaties van wie je zorg hebt ontvangen, ontvangen de landelijke uitkomsten en de uitkomsten van hun eigen metingen. Deze data zijn altijd anoniem. Zij kunnen deze uitkomsten gebruiken om de kwaliteit van de geboortezorg te verbeteren. Door het invullen van de PREM vragenlijst draag je bij aan de kwaliteit van de organisatie waar je geboortezorg van hebt gekregen.
  • Alle ingevulde PREM vragenlijsten worden op een veilige manier verzameld door een onafhankelijk onderzoeksbureau (Perined). Zij deelt vervolgens anonieme uitkomsten met verschillende landelijke partijen die de data bijvoorbeeld gebruiken voor het verbeteren van de kwaliteit van de geboortezorg. Ook deelt het onafhankelijke onderzoeksbureau de anonieme data met de landelijke openbare database. De antwoorden op de open vragen worden niet gedeeld met de landelijke openbare database.

 

Meer weten? Check kennisnetgeboortezorg

Wil je meer weten over onze zorg?

9,7 Zorgkaart Nederland Patiëntenfederatie